Vihar

Some Nights

 

Üdvözlet csibék.

Nem tudom hogyan kezdjem, szóval kezdem random.

Munkahelyen folyik tovább a dolgozás, kezdek kilépni a munkakörömből is. Eddig csomagoltam / minőség ellenőrt játszottam (azt mondták már kiszúrják a szemem, mindent észreveszek...), most már vasalok is néha. Hm. Mondjuk nem mintha zavarna. Nem tudom írtam-e már, de egy varrodában vagyok jelenleg. Szóval az a vasalás egy nagy ipari vasalón történik. Hát a hátam nem köszönte meg, van súlya annak a cuccnak, arról nem is beszélve, hogy a kezemet is párszor leégettem már.

Ha már varrás meg minden... nemrég vettünk is egy varrógépet onnan. Állomány csere volt és a régieket eladták, szóval gondoltuk miért ne. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem egy kis háztartási varrógépről van szó. Anyukám használja inkább, de kipróbáltam én is. Nekem egyelőre eléggé gyors, lenyomom a pedált, a gép meg villám tempóban elindul. Ki kell még tapasztalni ezt. Mondjuk ahhoz képest, hogy nem ültem még varrógép előtt soha életemben, azért büszke vagyok magamra és a próba varrásomra. Hasznos dolog ha van ilyesmi a háznál.

Aztán egyik játék maratonból csúsztam a másikba. Jobban mondva nehezen lehet maratonnak nevezni valamit, ami mellé csak 1-2 órára ülök le, de ha így van időm. Ez most... kell nekem. Az idegrendszerem helyes működése érdekében. Miután kijátszottam a Fire Emblem: Shadow Dragont (az utolsó pálya brutális volt), előszedtem még egy hosszú játékot, ez a Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon. Ez a játék eléggé régóta megvan nekem, de sosem szedtem elő komolyabban. Emlékszem, egyszer elkezdtem, de nem sokáig jutottam benne, nem tudom mi volt a bajom vele. Elkönyveltem, hogy hagyjuk, nem jött be. Aztán így a FE után nézelődtem a játékaim között és gondoltam talán egy próbát megér megint, mit veszíthetek? Nos, nem volt rossz döntés ismét belevágni, igazán megszerettem a játékot.

Először nem értettem mit jelent a címben, hogy "A Fantasy Harvest Moon." Oké, a Harvest Moon sorozatot ismerem, és szeretem is, de... Aztán utána néztem és kiderült, hogy ez a játék egy HM spin-off fantasy elemekkel. Oh, vagy úgy... Itt nem csak a farmodat kell rendezni és termesztgetni a növényeid meg beilleszkedni a városka életébe, itt van egy komolyabb történet a háttérben és fontos része a játéknak a helyi dungeonok bejárása is harcokkal egybekötve. Csak wow. Egyik pillanatban még a farmodon a retket kapálod, a másikban meg az egyik dungeon mélyén éppen halálos harcokat vívsz egy sárkánnyal. Annyira eltérő a két téma, amit összeolvaszt a játék, de mégis... Olyan szórakoztatóra sikeredett.

A történet egy fiúról szól, aki összeesik valahol Kardia kisvárosának közelében, de egy éppen arra lakó lány, név szerint Mist, megtalálja és megmenti. A fiú amnéziás és egyáltalán semmi emléke nincs arról, hogy kicsoda valójában és mit keres ott ahol, még a saját nevére sem emlékszik. Miután megbeszélik a lánnyal, hogy mostantól Ragunának fogák hívni, Mist odaadja neki a használaton kívüli farmját, hogy éljen ott, amíg vissza nem térnek az emlékei. Viszont a földet művelni kell. A helyi barlangok bejárása közben pedig érdekes eseményekre derül fény. Minél tovább halad a történet annál több nyomot szed össze Raguna és egyre csak közelebb kerül ahhoz, hogy megtudják, ki a felelős a barlangokban megjelent szörnyekért miközben abban reménykednek, hogy az incidens során kiderül az is kicsoda  a fiú valójában. Jó nagy vonalakban. Persze ezen kívül belefolyhatsz a városka életébe, megismerkedhetsz a lakókkal, sőt, megkedveltetheted magad a lányokkal is, akik közül egyet feleségül is vehetsz!

De ha már a Harvest Moon meg Rune Factory játékoknál tartunk. Történt egy nagyon érdekes dolog amit akkor észleltem, mikor a Harvest Moon - More Friends of Mineral Town-al játszottam. Először is meg kell említenem, hogy ez a játék nekem megvan fizikailag, játék kártya / kazetta formájában és egy eredeti GBA-n szoktam használni. Nem emulátor, fizikai forma. Ez egy fontos dolog lesz. A Friends of Mineral Town rész két verzióban létezik. Először is kijött 2003-ban a "fiú verzió", majd 2005-ben a "lány verzió" More Friends of Mineral Town címen. Ugyan az szinte a kettő azzal az eltéréssel, hogy a "fiú verzióban" logikusan fiú a főszereplő és a lányokat lehet meghódítani, a "lány verzióban" pedig lány a főszereplő és fiúkat lehet meghódítani. Mint látszik, én a lány verziót szereztem be, mert... lány vagyok! Ennyit a bevezetésről, jöjjön a lényeg. Mindkét játékban létezik egy esemény, ez a 4:44 esemény. Akkor következik be, ha a játékos hajnali 4:44-kor bekapcsolja a tv-t. A lány verzóban ilyenkor (a japán és nyugati verzióban egyaránt) egy elnyomhatatlan párbeszéd ablak jelenik meg, amiben megállíthatatlanul ismétlődik a következő üzenet: "4 時 44 分". Egy ideig ismétli önmagát, majd megszűnik és kikapcsol a tv. Persze ennek jelentése inkább a japánok számára van, azt mondják a 4 ott nem szerencsés szám. A fiú verzióban ellenben más történik. A nyugati kiadásokban egy játék gyilkos glitcht eredményez az esemény aktiválása. Egy üres párbeszéd ablak nyílik meg újra és újra végtelen loopban. A játékos nem képes kiszakadni ebből, újra kell indítania a játékot a konzol kikapcsolása majd bekapcsolása után. Ez úgy hiszem egy kódolási hiba lehet ami a fordítás után maradhatott benne. Az eredeti japán verzióban nem üres ablak jelenik meg, hanem megállíthatatlanul kiíródó szöveg, ami tippeket ad arra, hogy az átkozott eszközeidről hogyan lehet leszedni az átkot. Ha végzett a szöveg, ismét kikapcsol magától a tv. Nos, nekem sikerült előhozni ezt az átkozott tippes eseményt. Gondoltam megnézem magamnak eredetiben is ezt a 4:44 eseményt, erre megkaptam a japán szöveget. Eléggé meglepődtem. Szóval... megvan nekem a lány verzió nyugati kiadása, amiben szerepel a fiú verzió japán kiadásának egy eseménye. Wow. Ezen igazodjon ki valaki. Mellesleg hiába kerestem rá, semmit nem találtam a neten erről, sőt, sehol nem említik, hogy bárkivel megtörtént volna ez. Érdekes.

Más. Kicsit nézelődtem megint GPn. Érdekes amúgy, hogy volt egy "bevándorlási hullám", kinyitott x oldal, aztán ezzel a lendülettel most az összes vagy megállt vagy bezárt. Tisztelet a kivételnek. Nem értem az ilyesmit, de nem is az én dolgom. Viszont nem erről akartam írni, hanem egy olyan jelenségről, amivel több oldalon is találkoztam. Emberek... miért kell a chatet annyira lekicsinyíteni, hogy kb egy sort lehet csak látni benne? De most komolyan. Valaki mondja meg. Ott a chat, de olyan mikroszkópikus méretű, hogy soronként tudsz csak görgetni is benne, nemhogy normálisan elolvasd az üzeneteket. Ha úgy gondolod, hogy rontja a design összképét, akkor rakd be egy külön menübe, még az is jobb, mint ez a baromság. Főleg ha az a nyomorult chat ráadásul kb olyan széles, mint a fél oldal.

Aztán ott van még az a probléma (vagy kinek mi...) ami régen is szúrta a szemem és nem változott azóta sem. Nem tudom ki hogy van ezzel, de én például nem értem, hogy egy évek óta halott oldal miért kap nagyobb látogatottságot, mint az aktívan működő oldalak? Főleg, hogy sok esetben olyan oldalakról beszélünk, amik enyhén szólva is súrolják a jóízlés határait és még csak semmi érdemleges információ sincs is rajtuk. De lehet én vagyok csak túlságosan kritikus. Lassan már a kedvem is elmegy a szerkesztéstől ezt látva. Értem én, hogy halott a GP (nagyrészt) de naa...

Jöjjön egy kis rajzolás.

1) Ezt múltkor jól elfelejtettem felrakni.
2) Úgy tűnik csak idegbeteg nőket tudok rajzolni... Valamiért úgy megszerettem ezt a karaktert amúgy.
3) Nem tökéletes (és nincs is befejezve), de próbálkoztam. Kissé keverednek a stílusok benne, keresem még azt, amiben kényelmesen tudok színezni. Mégis a legnagyobb lecke az volt: legyen egy NORMÁLIS alapod. Ha az alapot elrontod, akkor utána jönnek majd a kérdőjelek meg az értelmes tekintetek, hogy mit csinálj.

  

A bejegyzést pedig lezárom Chie Harada gyönyörű hangjával.

 

Ilyen rövid voltam most. Várom a jó időt.

Ui.: Rászoktam a mogyoróvajas-lekváros kenyérre.

- Yui

2021.02.12. 17:51, Yui Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:
Szia! :D
 
Én leginkább azért várom a jó időt, hogy végre mehessek ki a kertbe!
 
Azoktól a színkombóktól engem is kitör a frász. A vibrálás mellett a másik legjobb, mikor sötétre sötéttel írnak. Néha elgondolkodok mit éreznek az ilyen szerkesztők, lehet nekem nem jó a látásom. Az, hogy vannak hullámok, aláírom. Vannak. Mindenhol vannak. De mikor azt látom, hogy a szerkesztő átjön GP-re, aztán egy hónap múlva ír egy felháborodós / könnyes bejegyzést arról, hogy ő ezt nem tudja folytatni, mert ilyen meg olyan szar a rendszer, hát... Első kérdésem az lenne, hogy akkor minek jöttél vissza? :'D (De gonosz vagyok) Vagy mikor havonta váltogatja a címét meg a platformot amin van. Az olvasói véletlenül se tudják követni.
 
Igazából megfogalmazódott bennem egy vélemény GP-ről meg az ilyen szerkesztőkről is, de minimum km-es hosszan tudnám csak leírni és valószínűleg közutálatnak örvendő üldözött lennék akinek vérdíjat tűznek a fejére, élve vagy halva.
 
A rajzokkal kapcsolatban: köszönöm! :D Lehet, hogy a színes jobban vonzza az ember tekintetét, de bevallom őszintén, nagyon süti vagyok a színekhez. Valószínűleg azért, mert régóta fekete-fehér rajzaim vannak és nem nagyon foglalkoztam velük. Ezen a téren még rengeteg tanulnivalóm van.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2021.02.23. 21:32
Yui
Szia! :D
 
Igen, olyan asztalba építettről van szó! Persze, vehettünk volna mi is egy kis háztartásit, mert nekünk is tervben volt (jobban mondva én nyaggattam anyut egy ideje), csak gondoltam ha már itt ez a lehetőség... Akkor miért ne használjuk ki.
 
A robotokban szinte biztos vagyok én is. Sajnos :\
2021.02.23. 12:12
Ao
Egy jó ideje én is vágyom már egy kicsi varrógépre, néha akad ez-az, amit meg kell varrni és kézzel olyan pepecselős, de még mindig várat magára a dolog. Anno nekünk volt otthon egy komolyabb fajta, ilyen asztalba épített, talán olyan van nektek is? A hangja mint egy rotakapáé kb. :'D // Szerintem a sok látogatós oldal látogatói robotok. Csak egy szösszenet volt, jó volt hallani felőled. Üdv!
2021.02.14. 18:48
Yui
Szia! :D
 
Én leginkább azért várom a jó időt, hogy végre mehessek ki a kertbe!
 
Azoktól a színkombóktól engem is kitör a frász. A vibrálás mellett a másik legjobb, mikor sötétre sötéttel írnak. Néha elgondolkodok mit éreznek az ilyen szerkesztők, lehet nekem nem jó a látásom. Az, hogy vannak hullámok, aláírom. Vannak. Mindenhol vannak. De mikor azt látom, hogy a szerkesztő átjön GP-re, aztán egy hónap múlva ír egy felháborodós / könnyes bejegyzést arról, hogy ő ezt nem tudja folytatni, mert ilyen meg olyan szar a rendszer, hát... Első kérdésem az lenne, hogy akkor minek jöttél vissza? :'D (De gonosz vagyok) Vagy mikor havonta váltogatja a címét meg a platformot amin van. Az olvasói véletlenül se tudják követni.
 
Igazából megfogalmazódott bennem egy vélemény GP-ről meg az ilyen szerkesztőkről is, de minimum km-es hosszan tudnám csak leírni és valószínűleg közutálatnak örvendő üldözött lennék akinek vérdíjat tűznek a fejére, élve vagy halva.
 
A rajzokkal kapcsolatban: köszönöm! :D Lehet, hogy a színes jobban vonzza az ember tekintetét, de bevallom őszintén, nagyon süti vagyok a színekhez. Valószínűleg azért, mert régóta fekete-fehér rajzaim vannak és nem nagyon foglalkoztam velük. Ezen a téren még rengeteg tanulnivalóm van.
2021.02.14. 16:47
Abeth

Szia!

Nem csak te várod a jó időt, már elegem van ebből a tles valamiből, pláne, hogy hideg jött és még inkább nem akarok sehova menni. 

Amúgy varrás. Gépen szerintem egyszer varrtam, az is csak ilyen otthoni volt, pedig a nagyanyám varrónő. De nekem már az is gyors, elvagyok én kézzel is :D még ha időigényes és pepecselős, de inkább. De szerintem is, ez megszokás kérdése, aki naponta használja, az haladni akar. 

Blogspoton is mindig van egy hullám, mikor épp szünet van, vagy volt a karantén, akkor hirtelen sokakra rátört az írás, most megint elcsendesült. Ez mindig így van és lesz is szerintem. Én sem szeretem, de nem lehet mit tenni vele. Van egy-két design, ahol ha csak az lenne a probléma, hogy kicsi a chat... engem, az ráz ki a legjobban, mikor sötétre valami olyan élénk színt raknak, amitől vibrál az ember látása. Ilyen a fekete-fehér, vagy a fekete alapon az élénk piros, de múltkor láttam piros-zöldet...

Nekem tetszenek a rajzok, pláne a harmadik. Valahogy jobb szeretem a színeseket, lévén, hogy imádok a színekkel foglalkozni :D 

Jó volt hallani felőled újra!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?