Vihar

Kedvenc NES dalaim #2

Címkék: Játék Zene

 

Elérkeztünk hát a második részhez. Mivel az elsőből sok dolog kimaradt, így született meg a második. Persze ahogy játszok, úgy bővül a lista, mert hiába régiek ezek a játékok, a zene ettől függetlenül lehet jó bennük. Nem a kor a lényeg, az élmény, amit nyújtani tudnak, az emlékek, amiket felidézhetnek. Ez sokszor mindennél többet jelenet.

Aki kíváncsi, itt elérhető az első rész: [Kedvenc NES dalaim]

 

× Mega Man 2-3-4-6
Minden az egyben Mega Man. Külön is szedhettem volna a részeket, de nem hiszem, hogy megérte volna, eléggé hasonlóak a játékok. A Mega Man sorozat számomra sokáig valamiféle elérhetetlen álom volt, mert tudtam, hogy nagyon jó, de azt is, hogy nagyon nehéz és gondoltam túltenne a képességeimen. Aztán egyszer nekifogtam, mert tényleg nagyon kíváncsi voltam már és bamm, onnantól beleestem teljesen. Hihetetlen pörgős és izgalmas ez a játék sorozat, a zene pedig csak még jobban fokozza a hangulatot. Igazi klasszikus.

Mega Man 2:
~ [Metal Man Stage]: Ami igazán megfogott ebben a dalban, az az ahogyan kezdődik. Aztán viszi is tovább a hallgatót.
~ [Bubbleman Stage]: Úgy kezdődik, mint valami olcsó "tenger alatti varázsvilág" stílusú játék, aztán... Aztán elindul komolyabban a dallam és elkezd epic lenni. Bubble Man... ilyen névvel ki veszi komolyan szegényt...? Az mondjuk segít a hírén, hogy csak az ő fegyverével lehet legyőzni a főbosst. Erre ki gondolna?!

Mega Man 3:
~ [Snake Man Stage]: Az egyik kedvenc Mega Man dalom lett a pályával és a bossal együtt. Valahogy annyira meg tudja fogni az embert. Csak úgy viszi tovább a játékost a sodrás Snake Man pályáján, a dallam pedig csak jobban rásegít erre. Kissé játékos, de mégsem komolytalan. Snake Man esetében minden összevág. A pálya, a dal, a harc. Sokszor szokott eszembe jutni ez a dal.
~ [Gemini Man Stage]: Gemini Man egy nagyon érdekes ellenség. Egy, de mégis kettő...? A pálya is érdekes, aminek a végén összecsap vele a játékos. Nem is tudnám mihez hasonlítani. De a téma viszont nagyon jól kihasználja és visszaadja ezt a kettősséget ami Gemini Mant jellemzi.
~ [Top Man Stage]: Top Man pályája érdekes, meg igazából maga Top Man is. Nem tudom erről a dalról eldönteni, hogy most tulajdonképpen komoly akar lenni, vagy játékos. Talán mindkettő benne van. Egyébként Top Man pályája nem rossz, bár azokat a növényeket máig nem értem. Olyan, mint valami nagy kender termesztő üvegház vagy nem tudom...

Mega Man 4:
~ [Ring Man Stage]: Ez a téma vidám, mégis sejteti magában a kihívást. Tudod, hogy élvezni fogod, de nem lesz egyszerű.
~ [Dust Man Stage]: Dust Man pályája megmaradt bennem. Ha belegondol az ember... Mega Man összetört robotok alkatrészein sétálgat és maga a pálya is egy nagy zúzda... lényegében a "halott testvérein" lépked a srác. ._.
~ [Cossack Fortess 1]: Kissé oroszos beütést kapott ez a téma, tekintve, hogy Cossack is az.
~ [Wily Fortess 1]: Mit gondoltatok? Majd Dr. Wily kimarad a játékból?
~ [Ending Part 1]: Ez a dal nagybetűs EPIC, legendás, igazi klasszikus. Imádom. Maga az ending érdekes, de a dal mindent visz. Plusz mikor hozzájön az érzés is... Mikor hátradőlsz miután kijátszottad a játékot és felcsendül ez a felejthetetlen dal. Egyszerűen csak elégedettséggel és boldogsággal tölt el. Kicsit talán szomorúsággal is, mert véget ért valami nagyon jó.

Mega Man 6:
~ [Plant Man Stage]: Tulajdonképpen utálom Plant Mant, meg a pályáját is. Egy jó dolog van az egészben, a témája. Maga pályá frusztráló és nehéz, legalábbis nekem az volt, így a dal ellenére sem tudtam élvezni. Azért újra nem játszanám ezért a dalért, élményért, de a téma az igazából megtetszett, mikor külön hallgattam, játékon kívül.

 

× Adventure Island 2
Sokat játszottam gyerekként ezzel a játékkal még a kínai hamisítvány Nintendon. Igazából nagyon élveztem és tényleg egy aranyos kis játékról van szó. Eléggé nosztalgikus a számomra. Valójában... egyszer sem értem a végére, egyedül a GameBoy verziót sikerült kijátszanom.
~ [Fern Island 1]: Azt hiszem ez azért maradt meg bennem, mert olyan kis kellemes dallam...

 

× The Legend of Zelda
Azt nem mondom, hogy az első Zelda életem legjobb Zelda játéka, de mégis megalapozta egy hosszú életű, sikeres játék sorozat útját. Nem rossz játék, sőt, elég jó a puzzle részek miatt, egyetlen hiányossága szerintem a mélyebb történetvezetés hiánya, amit viszont a későbbi részekbe beraktak, szóval lényegében korrigálták ezt. Legalábbis számomra, lehet van akit ez nem zavar. A lényeg, az eredeti Zelda a konzol többi játékaihoz képest egy igenis nagyon jó darab. "It's dangerous to go alone! Take this."
~ [Dungeon Theme]: Uh, a dungeon téma. Baljóslatú és teljesen jól megy a föld alatti részekhez.
~ [Overworld Theme]: Már csak azért is, mert ez egy igazi klasszikus.

 

× Kid Icarus
Hatalmas klasszikus ez a játék, de... valamiért mintha mindenki elfeledkezett volna róla. A maga idejében kissé beárnyékolta a Metroid meg a Super Mario Bros. de ettől függetlenül szerintem egy olyan darab, amire emlékezni kellene. Én például örülnék neki ha több Kid Icarus játék lenne kint. Aláírom, egyáltalán nem könnyű játék, sőt, az eléggé a nehéz kategóriába esik, de akkor is megérdemli a szeretetet.
~ [Underworld Theme]: Miután játszottam vele, ez a dal még hetekig kísértett...

 

× Destiny of an Emperor
Egy taktikai játékról van szó, ami a történetét a kínai történelemből merítette. Aki ismeri a Dynasty Warriors játékokat vagy a Romance of the Three Kingdoms-ot, az már képben van. Igazából érdekes és szórakoztató játék, csak annyira hosszú..... Végül nem játszottam ki, pont ezért. Ettől függetlenül vallom, hogy ez ez jó játék. Abszolút kedvenc jelenetem, mikor a csata kellős közepén felmutatja a főszereplő a Gemsword itemet, erre pedig az ellenséges Lu Bu úgy dönt átáll a mi oldalunkra, hiszen olyan régóta keresi azt a kardot. Annak idején annyira megihletett ez a jelenet, hogy készítettem egy totálisan epic illusztrációt róla: [totálisan epic illusztráció].
~ [Village Theme]: A nyugodt kis falu témája, a játék történetéhez híven keleties stílusban.
~ [Battle]: Egyszerű random harcok a térképen. Ettől függetlenül hangulatos kis dal.
~ [Warlord Battle]: Igazi epic összecsapások témája. Valamiért annyira megfogott, talán mert olyan pörgős és a játékban is olyan gyorsan történnek a dolgok, hogy teljesen jól kiegészíti a dal a történéseket.

 

× Super Mario Bros.
Egyértelműen egy igazi klasszikus. Most csak két dalt emelek ki, de biztos vagyok benne, hogy az egész OST-ot ismeri mindenki.
~ [Overworld Theme]: Ezt mindenki ismeri. Aki nem, az hazudik.
~ [Star Theme]: Szerintem ezt sem kell bemutatnom senkinek.

 

× Gradius
A Gradius egy igen jó space shooter játék. Én szeretem. Ez is azok közé a játékok közé tartozik nálam, amiben nem vagyok olyan jó, de mégis úgy tudom élvezni őket. (Ah, igen, a konami kódot még mindig tudom fejből...) A sorozatból a kedvenc részem a Gaiden, ami csak japánban jött ki PSX-re, akit érdekelnek a shooterek annak ajánlom, tényleg remek játék.
~ [Challenger 1985]: Ez elhangzik minden pálya elején, amikor Vic Viper útnak indul. Lényegében ez Vic Viper témája.

 

× Life Force / Salamander
Ez a Gradius egyfajta spin-off játéka. Komolyabb és nehezebb is, mint a Gradius, amit meg is értek abból a szempontból, hogy arcade játékként kezdte a pályafutását, utána kapta a NES portot. Igazából elég hangulatos játék, a története pedig kissé talán gore, de ez is csak hozzáad a hangulathoz.
~ [Boss Battle]: Van egyfajta komolyság ebben a dalban, ezért szeretem, mint boss téma.
~ [Cell Stage]: Egyáltalán nem a kedvenc pályám. Idegőrlő. Bár a játék többi része is az. Kissé játékosan indít a dal, aztán emlékeztet rá, hogy nem azért vagy itt, hogy jól szórakozz.

 

× Chip 'n Dale Rescue Rangers 2
Ezt a játékot még gyerekként a kínai hamisítvány konzolon játszottam sárga kezettán. Imádtam és a mai napig nosztalgiával veszem elő. A zene igen jó minőségű egy NES játékhoz képest azt kell mondjam. Jó emlékeket idéz ez a játék bennem. Ugyan azért szeretem, mint a Darkwing Duck zenéit, azok a jazzes dallamok...
~ [Area A]: Első pálya dalként beleégett az elmémbe.
~ [Area E]: A szellemház témája~ Mikor random elsötétedik a kép, de te persze ugrálsz a platformok között...
~ [Cutscene 1]: Mert vannak bejátszások is! Egész hangulatosak.
~ [Boss Battle 1]: Ez a dal is gyerekként beleégett az emlékeimbe.

 

× Ys I & II
Tulajdonképpen egy játékról van szó, de két kazettára fért rá a limitek miatt, szóval ketté szedték és fizikailag külön léteznek. Igazából vannak a játékban szinte fülsértő dalok, de ezek nem azért olyanok, mert rosszul lennének komponálva. Sőt, valójában elképesztő dalokkal van tele a játék, csak azt hiszem az akkori technika (konzolokra értem) nem tudta őket teljes egészükben átadni. Legalábbis több dallal kapcsolatban éreztem azt, hogy a NES / Famicom verzió nem fogott meg, viszont a későbbi remake verziók meg csodálatosak belőlük és a dallam mégis ugyan az.
~ [Fountain of Love]: Igazából fogalmam sincs miért ez a címe... Első városka dala. Annyira kellemes és aranyos. Azt az illúziót kelti, hogy minden rendben van.
~ [Mountain Pass]: A kedvenc dalom az egész játékból. Imádom. Valamiért annyira magával ragadó. Sajnos nem sok remake verzió létezik belőle, történetesen, én csak egyet találtam.
~ [Holders of Power]: Ezt csak azért, mert ez szólt a boss harcok alatt, azt hiszem azért volt olyan emlékezetes.
~ [The Last Moment of the Dark]: Egyszerűen csak hangulatos.

 

Ennyi fért most a listába, ha lesz update, úgyis írok majd róla.

- Yui

2020.12.20. 11:51, Yui Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?