Vihar

Kis életem nagy változásai

Címkék: Hétköznapok Rajz

 

Eltűntem. Nagyon. De visszatértem remélhetőleg.  

Eltűnésem oka, a géptelenség volt. Gépecském olyan dolgokat produkált, hogy az sem tudta megmondani mi baja, aki ért hozzá. Szóval kb vissza lett dobva azzal, hogy "nemtom mi van." Igazából azóta nem jelentkezett a hiba, de voltam én már így régebben is. Ideig-óráig jó volt, aztán nyekk, beadta megint a kulcsot, nem tudni miért. Pedig aztán mindenféle teszten átment. Szóval előttem állt a választási lehetőség: több pénzt és időt ölök a régibe, közben pedig imádkozom, hogy jó legyen, vagy veszek egy újat. Nehéz döntés volt, nagyon, de végül x időnyi mérlegelés után úgy döntöttem, hogy legyen új. Elvégre már régebben is akartam venni, csak zsé nem volt rá. Hát most hajrá. Igaz nem érzem magam túl jól így sem, mert végül is a másik is használható és jó is lenne ha futnék vele még (ezen kívül is!) pár kört a szerelőnél, de... egy majdnem 10 éves gépről beszélünk. A szívemhez nőtt, szerettem, a mai napig szeretem. Viszon az is szempont, hogy tudjam használni. Most jobban, mint eddig. Le is írom miért.

Jelentkeztem egy képzésre. Esti és a szomszéd városban zajlik. Mert szeretem magamat kínozni. A régi-régi iskolámban van az oktatás, szóval nem idegen terepen vagyok és van még olyan tanárom is, aki régen is tanított. A társaság barátságos, igaz csak hárman vagyunk lányok, de ez nem meglepő, egy infós képzésről van szó. Szóval eddig mindennel meg vagyok elégedve, annak ellenére, hogy megígérték, hajtani fogunk és egyáltalán nem lesz egyszerű a dolog. Mondjuk nem is számítottam rá, hogy az lesz. Azzal az iskolával kapcsolatban semmi sem egyszerű vagy könnyű, ezt már megtanultam.

Érdekes volt oda visszamenni. A csudálatos tablóképem még mindig ott virít a tablóval és nemár. Tiszta gáz. A termek is megváltoztak, van, ami eléggé drasztikusan. Szóval nosztalgikus, de valahol kicsit meglepő is. Majd meglátjuk mi lesz ennek az oktatásnak a vége. Egyelőre van bennem kíváncsiság és lendület, érdekel amiről szó van és örülök neki, hogy megtanítanak ilyen dolgokra. Remélem ez a lendület kitart a végéig és átsegít majd a vizsgákon is. De addig még... addig még sok idő van. Heh, két éves. KÉT. ÉVES. ... Mondtam már, hogy szeretem magamat kínozni?

De ha már képzés. Megkaptam már azt is az okos emberektől, hogy ez a képzés nem ér semmit és hogy semmit nem fogunk tudni ha egyszer végigjárjuk. Egy szakmunkás bizonyítvány amúgy is többet ér, azok legalább tudnak valamit, ha a munkahelyen odaállítják őket a munkaterületre, mert van gyakorlatuk, nekünk nem lesz, mi nem tudunk majd ezzel kezdeni semmit. Ok, hát nem tudom... Ha egy atomjaira szétszedett gép összerakása nem gyakorlat, akkor nem tudom mi az. Vagy egy program megírása. De mégis, a kedvencem az egészben az, hogy azok az emberek mondják ezt, akik baromira nem tudják mit csinálunk azon a képzésen és ennek ellenére tudják, hogy semmit sem ér és a jövőben sem fogunk menni vele semmire. Jövőbe látás lv100. Ha nekem ilyen képességeim lennének, pénzt kérnék érte.

A másik kedvencem: minél több papírod van, annál hülyébb leszel. Lehet, hogy a szakmádban pro leszel, de az élet dolgaihoz nem fogsz majd érteni semmit. Ehm, oké. Akkor hülye leszek. Ez van. Ez a duma meg azoktól hangzik el általában, akik max a 8 általánost elvégezték, HA elvégezték. Ezer bocsánat, hogy képzésre merek járni, még én érezzem magamat rosszul miatta meg titkoljam, mert megszólnak érte. Nem is csodálom, hogy a nagy elmékből őrült tudósok lesznek akik elzárkóznak a világ elől.

Oh, de nem ért még véget a sor. A következő: te nem lehetsz fáradt, neked bírnod kell, mert te fiatal vagy. Ahham. Én mindig mindenhol legyek ott, én mindig mindenkinek álljak a szolgálatára, ne aludjak, ne pihenjek, pörögjek egész nap, mert én fiatal vagyok és nekem BÍRNOM KELL!! Szóval fiatalnak lenni annyit jelent, hogy élőholtként elviseled mások baromságait és még jó képet is kell vágnod hozzá, non-stop napi 24-ben, anélkül, hogy egyszer is kicsúszna a szádon, hogy jó lenne egy kis szünet. Ha meg más a véleményed, akkor te vagy a lusta szar, aki "nem csinál semmit" és "sosincs semmi dolga." Hát persze. Ja, mellette meg sajnálni kell szegény másik kollégát, aki dolgozott 4 órát, jajdenagyon elfáradt és haza kell mennie aludni... és fiatalabb, mint te.

Ezeket most csak azért szedtem össze, mert mindet megkaptam az elmúlt napokban. Ilyenkor úgy... nagy szeretettel nyakon tudnék baszni pár embert egy szívlapáttal. Már kezdem megérteni nem csak az őrült tudósokat, de a sorozat gyilkosokat is.

A nagy géptelenség idejében legalább volt időm másra is. Mondjuk... elkezdeni a Sailor Moon R-t. Nem tudom miért pont ezt, de ezt. Ehhez volt kedv. Igazából nem rossz, de az első évad eddig valahogy jobban tetszett. Vannak ebben is nagyon jó dolgok, meg nagyon jó ötletek, de... nem tudom. A csodálatos magyar szinkron az továbbra is a csodálatos magyar szinkron... Mondjuk néha eldönthetnék végre mi van, mert szerintem a szinkron készítői sem voltak tisztában egy-két dologgal. Nos, mindegy. Ez ilyen. Ez így nosztalgikus. Habár gyerekként sosem láttam. Úgy a felénél járok most.

Mivel sokat vagyok távol esténként is... jó, öt munkanapból három nap van délután / este is oktatás... Szóval mivel nincs annyi időm otthon, mint eddig, így a rajzolás sem megy olyan ütemben, mint eddig. Kicsit lelassult most ez a folyamat az oktatás miatt. Valahogy este, mikor hazaesek nincs sok kedvem már hozzá, csak enni, fürödni, meg aludni. Ettül függetlenül nem hagytam el, nem is tudnám, csak lelassult a folyamat az eddigi viszonyokhoz képest. Azt mondjuk nem mondom, hogy olyan sok dolgot tanultam volna, vagy jobb lettem volna. Türelem. Az év végén majd úgyis kiderül, hogy mi lett az eredménye ennek a közel egy éves projectnek. Azóta, hogy elkezdtem, már a 6. rajzos füzetemnél járok, yay. Ennek tükrében viszont eléggé gáz, hogy még csak ott vagyok, ahol. De... Türelem.

 

Hát gyönyörűek vagytok... de tényleg...

Azt hiszem ennyi elég lesz most helyzetjelentésnek. Ja, az oldal nagyon szarul mutat jelenleg nekem, majd... kezdek vele valamit. Vagy ki tudja. Ahogy lesz időm / energiám / kedvem.

 

- Yui, aki visszatért

2019.09.28. 16:15, Yui Vissza a bloghoz
6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2019.10.04. 16:07
Yui

 

Valóban nem egyszerű ha van az ember környezetében egy ilyen személy, hát még a családjában! Én ezeknek az embereknek szoktam azt mondani, hogy örüljünk akkor, hogy legalább egy okos ember van közöttünk :D Meg ha már ennyire igazuk van mindig és ilyen jók, akkor nyugodtan dolgozhatnak helyettem is, biztosan azt is jobban tudják, ha már én ilyen hülye vagyok mindenhez. :D

Idézet
2019.10.03. 23:41
imolka

Ó hát de igazad van, tökre megfeledkeztem a "csak nekem lehet igazam" emberekről. :D

Szerintem jobban érzik magukat attól, hogy megoszthatják veled azt a mérhetetlen bölcsességet, amivel csak ők rendelkeznek (szerintük legalább is). Az ilyen embereket jobb minél távolabbra elkerülni, már ha persze lehet, mert ritka mérgezőek hosszabbtávon.

Nekem a családfámon van egy ilyen szép nagy alma, csak hogy boldog legyek. Borzasztó természete van és állandóan belepróbálja ütni az orrát mindenbe. Vagyis próbálta, amíg volt rá lehetősége, mert egy ideje már nem is beszélünk ez miatt. :D

Idézet
2019.10.03. 22:28
Yui

 

De, már rég meg kellett volna égetni a főtéren vagy halálra kövezni. Hát most már késő, már túlságosan megfertőztek a sátánok meg a démonok.

Tudod, vannak ezek a "csak nekem lehet igazam" meg a "tök menő vagyok ha baszogatok valakit" stílusú emberek akik mindig olyan okosnak érzik magukat, aztán ezt persze reklámozni kell. Igazából nem tudom mit várnak, mi fog történni ha ezeket kimondják. Aztán ott vannak még a "ha nekem rossz, akkor másnak is legyen az" felfogású személyek is. Nem tudom, tényleg nem. De kezdek hozzászokni.

Idézet
2019.10.03. 13:14
imolka

Nincsmit és hajrá! :)

Nem igazán értem nekik miért fáj ez ennyire amúgy, mert nagyon ez jön le ebből :D Mondanám, hogy biztos jószándékkal mondják azt amit, de ebben az esetben sajnos nem látom az összefüggést a jószándék meg a mondanivaló között. Szerintem legalább is a tanulás nem egy ördögtől való dolog.

 

Idézet
2019.10.03. 05:50
Yui

 

Köszönöm, Imolka, jólestek ezek a szavak! :D Azóta kaptam még egy adaggal leszólást, de örüljünk neki, hogy léteznek ennyire okos emberek is a világon, hurrá~

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!