Vihar

A nyúl a Holdon rizssütit készít

 

Yo, mindenki.
 
Főnökasszonyom elment nyaralni és azt mondta: erre az időre bezár a cég. Így mindenki elment három napra szabadságra, ha akart, ha nem. Aztán meg jött a hétvége, szóval lényegében egy hetes lett ez a kis szünet. Amit mondjuk nem bánok a melegre való tekintettel. Szóval itthon trógerkodok egy hétig. Igaz van mit csinálni is itthon, ez nem vitás.
 
Mondjuk festéket venni. Mert persze mikor bevásároltunk festéshez, pont olyan festék nem volt, ami nekem kellett volna. Hát miért is lenne bármi amiért elindulok a boltba. Meg lett rendelve. Lehet festeni nagy erőkkel. Régen tervezem kifesteni a szobám, azt hiszem kell már ez a kis változás. Világosabb is lesz a színtől amit kinéztem, ami kellemes változatosságot hozna a szobába. Olyan... pasztel kékes-zöldre gondoltam. Igazából nem is a festéssel van a probléma, hanem a szoba kipakolásával. A pakolás tovább tart, mint maga a festés. Meh.
 
Kertben nemrég feltűnt egy róka család. Két kisrókával. Cuki meg minden, de... örülnék neki ha máshol tanyáznának. A macskák száma eléggé megcsappant nemrégiben, arról nem is beszélve, hogy a kiskacsák is eltűntek. Voltak hátul a vadonban vadkacsák. Most már nincsenek. Helyette találtam széttrancsírozott csirkét a kertben. Szép állat a róka, de most úgy felrúgnám. Az irónia az egészben, hogy az x. szomszéd kertjében szoktak ugrálni meg futkosni, ez a szomszéd pedig vadász. Rácsos a kerítésünk hátul, plusz az első udvarnál is, róka meg úgy gondolja néha, benéz aztán tesz egy kört. Valahogy nem szeretnék vele hajnalban összefutni mikor megyek dolgozni vagy kint a kertben gazolás közben.
 
Arról nem is beszélve, hogy... mindenki azért panaszkodik, hogy ebben a hőségben nem lehet pihenni, aludni, stb. Nálunk bezzeg... Mióta bejött a jó idő, azóta este 8 órakkor felriad a szomszédság és nekiáll füvet nyírni, berregni, csattogni, zörögni, anyámkínja, aztán, még este ennek tetejében hallgassam hogyan vonyít vagy ugat vagy mit csinál a róka amivel persze felizgatja a környék összes kutyáját is. Örülnék neki ha mindenki elülne a seggén éccakának idején.
 
Tulajdonképpen sok más dolog nem is történt. Legalábbis említésre méltó. Néha megfog egy téma és elgondolkodok, de addig sosem jutok el, hogy le is írjam. Igen, legtöbb esetben akkor történik ez, mikor éppen melóhelyen vagyok, mert miért ne. Azt viszont észrevettem magamon, hogy jó lenne ha hasznosabban tölteni az időmet sokszor. De a meleg leszív és nincs kedvem semmihez. Igazából... utálom a nyarat. Mert utálom a meleget. Lehetne mondjuk mindig ősz, vagy tavasz, de nyár semmiképp. És ez csak rosszabb lesz. Egyre melegebb lesz minden nyár, van egy olyan érzésem. Az eső se akar esni. Apu azt mondta erre, hogy ebben a városban olyan szemét emberek laknak, hogy még az eső sem esik ide. Igazából... nem tudok vele vitatkozni. Na jó, azért egy kicsit talán. Egyik hétfőn kaptam egy barackot az egyik ügyfelemtől. :3 Nagyon feldobott. Egy... ilyen kis semmiség is. Hát... én ilyen vagyok.
 
Játék terén most a Chrono Triggert kezdtem el megint. Régebben nem tudtam haladni technikai okok miatt, de most minden jól működik. Igazából elképesztő mennyi mindent meg tudtak benne valósítani. Most ezt úgy kell érteni, hogy SNES játékhoz képest. Ugye kazettákon jöttek ki, ami már eleve egy limitált tárhelyet adott. Nem rossz játék, sőt, kifejezetten jó és tetszik. Nem hiába az egyik legjobb a konzolon. Persze most is nyitott szemmel járok és nem csak mint játékos, de mint készítő is figyelem a dolgokat.
 
Ezen kívül nemrégiben elkezdtem megint egy könyvet is. Hiába, a Prince of Thornst ki kellett heverni... Amit jelenleg olvasok, az A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt. Jonas Jonassontól. Már több, mint a felét kiolvastam és eddig azt kell mondjam, hogy tetszik. Habár néhol vad kicsit, tetszik Jonasson stílusa és ahogyan előadja a dolgokat. Film is készült a könyvből, én először azt láttam még pár éve. Szóval nagyjából tudtam mi vár rám, de mint minden esetben, azt hiszem a könyv most is jobban élvezhető, bár a film se volt semmi. Többet majd erről akkor, ha végeztem vele.
 
Más. Feltűnt valami. De nem fogok konkrétumokat mondani és különben is általánosítani is fogok, mert ez nem csak egy egyszer előfordult dolog. Vannak oldalak amik csak abból állnak, hogy lemásolnak más tartalmakat. Annyi különbséggel, hogy éppenséggel mondjuk átfogalmaznak pár mondatot benne. De amúgy meg a napnál is világosabb honnan van a tartalom. Én megértem, hogy mindenki tartalmas oldalt akart csinálni, de könyörgöm. Ennek nincs sok értelme, hiszen az a tartalom már létezik valahol, mi szükség van arra, hogy még egyszer ugyan úgy (vagy minimálisan átfogalmazva) megjelenlen? Még ha szerepelne mellette saját vélemény, vagy ilyesmi, akkor azt mondom oké, legalább valamit magától is belerakott, de nem. A szerkesztő még büszke sem lehet rá, mert nem saját kútfőből származik. Bár tudom, van, aki büszke az ilyesmire, mert kihasználja, hogy a közönsége nem tudja mi történik és úgy állítja be, mintha ő lenne az ötletgazda. Emberek, ennyire ki vannak éhezve a figyelemre? Persze az megint más téma, hogy ha van benne annyi, hogy kiírja honnan van a tartalom.
 
És most nem azt mondom, hogy bizonyos információk ne szerepeljenek egynél több oldalon, hanem azt, hogy ha már az ember írni akar róla, akkor legalább tegyen bele valami sajátot is, ne csak egy másolás-beillesztés legyen az egész.
 
A másik halálom, mikor az oldal csak linkekből áll. Felmész, ígér fűt-fát, de amúgy minden menüben kifelé mutató linkeket találsz. Még ha egy link gyűjteményről beszélünk, akkor oké, vagy valamiféle olyan oldalról, ami azért jött létre, hogy összegyűjtse egy adott téma dolgait és folyamatos ellenőrzés alatt állnak. De ha egyszerű, sima, oldalakról van szó... Pl mindegyik Youtubera mutat meg Wikipédiára. Ennyire megerőltető a látogatóknak felmenni Youtubera / Wikire és lefuttatni egy keresést, hogy megkapja ugyan azt a végeredményt? És ezek az oldalak is a legnagyobb örömmel reklámozzák magukat, hú, letöltések, megnézhető részek.... Csak éppen minden külső oldalra mutat, nem lényeg. Még a letöltés ok, ha ő maga töltötte fel, de ha megint csak idegen oldalakat linkel, akkor bárki eléri ezt Googlet használva vagy bármelyik más keresőoldalt. Arról nem is beszélve, hogy majd pont nem ilyen oldalról fogok letöltéseket nézni. (Kényes vagyok a leltöltő oldalakkal kapcsolaban.) A pláne az egészben meg az, ha egy idő után a linkek fele beszarik, de a szerkesztőt annyira nem érdekli, hogy nem is ellenőrzi, hogy egyáltalán működnek-e, csak jöjjenek a látogatók.
 
Számomra ezek az igénytelenség jelei és azt mutatják, hogy "bármit, csak jöjjenek a látogatók." Ha tartalmat másol, legalább annyi lenne benne, hogy tényleg úgy átfogalmazza, hogy ne lehessen látni. Pl nem csak két szót cserél fel a szövegben, hanem legalább annyira megerőltetni magát, hogy az információ alapján újraírja az egészet. De ahhoz már dolgozni is kellene valamit meg gondolkodni. A linkek esetében meg végignézni őket fárasztó biztosan, nem ér rá a szerkesztő megnézni mind a 1000 linket amivel telenyomta az oldalát. Lehet fele halott, kit érdekel. Lehet azt mondani, hogy jaj, hát 1000 linket ellenőrizni nagy feladat, ezért nem csinálom. Akkor meg minek nyomtad tele vele az oldalt?
 
Aztán lehet, hogy csak engem bosszant az ilyesmi és a mai világban ez már egy teljesen elfogadott viselkedés. De pl vannak olyan oldalak amik tök jó saját tartalommal rendelkeznek, de látogatottságuk alig van. Erre jönnek ezek a linkes meg másolós oldalak ahol kiakad a látogatottságmérő. Véletlenül se próbáljuk meg támogatni azokat akik gondolkodnak meg dolgoznak, mert saját tartalmat akarnak létrehozni. Ami tudjuk, időigényes. Másolni annyira talán nem. De gonosz vagyok ma.
 
Ennyit a kiakadásomról. Csak úgy... elgondolkodtam egyik nap, mikor úgy eszembe jutott egy játékos oldal ahol a "Végigjátszás" menüpont alatt egy random belinkelt külföldi videó virított Youtuberól (Sok más beágyazott tartalommal együtt.). Ennek így... mi értelme? Az ember szerintem nem annyira hülye, hogy ne tudná használni a Youtube keresőjét. Meg amúgy is, ha végigjátszás videót akar nézni, akkor gondolom nem ilyen random játékos oldalakat keres fel először, hanem magát a videómegosztót. Bár ami engem illet, jobban szeretem az írás alapú végigjátszásokat. A videókban a legtöbb esetben nagyon idegesítő a kommentár, az írás alapúban viszont szívesem olvasom, hogy a másik játékos, aki írta, az hogyan gondolja a dolgokat, mi a véleménye, a tanácsa. De ez csak az én véleményem. És elkanyarodtam a fő témától. Hiába, hozom a formám.
 
 
- Yui, aki megint eltért a tárgytól és még normális lezárást sem tud írni
2019.06.28. 21:11, Yui Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!