Vihar

Előre meg hátra

 

Rég nem jelentkeztem értelmes bejegyzéssel, igaz? Nos, nem tudom garantálni, hogy majd a mostani az lesz, de mindenesetre bejegyzés lesz, erről biztosítok mindenkit.
 
Telik-múlik az idő, ami bizonytalan volt, az méginkább az lett, de majd meglátjuk Lady Fortuna hogyan dobja a kockáit. Addig is vannak külön kis személyes projectjeim amikkel bíbelődök a háttérben. Mondjuk egy Game Boy grafika pack a játékkészítő programhoz amiben dolgozom. Imádom a retro hangulatát, meg olyan kis cuki. Azt hittem, hogy egy ennyire lekorlátozott palettával (4 szín) majd milyen nehéz lesz rajzolni, de tulajdonképpen nagyon szórakoztató és nem is annyira nehéz, mint azt először gondoltam. Legalábbis eddig még nem ütköztem különösebb problémákba amik elrontanák a projectet. Jó, mondjuk még nem is tartok az animált részeknél. De szépen lassan halad ez is. Élvezem. Játékomhoz is hozzáteszek időközben ezt-azt, szóval az is alakul lassan. Ilyen téren boldogság van. Plusz a kis palettámat is építgetem ahogyan haladok. Igen, elkezdtem magamnak egy külön palettát felépíteni. Szerintem eddig egész jó. De úgyis csak használat közben tudom meg mi hiányzik belőle.
 
 
 
Cuki retro grafika :3
 
Aztán megszületett a fejemben még egy érdekes dolog. Jobban mondva az év elején született meg és azóta csinálom. Meg fogom is egy jódarabig. Vagyis szeretném. Az egész lényege az, hogy minden nap előszedem a vázlat füzetem és rajzolok valamit. Az teljesen mindegy, hogy mit, legyen az minta, vagy helyszín, ruha terv, beállás, tök mindegy, csak valami legyen. Az se baj ha csak egy pálcikaemberre van erőm. Nem erőltetem, de minden nap húzok legalább egy vonalat. Igazából azért kezdtem el, mert kíváncsi vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy ha majd az év végén előszedem az első füzetet és odarakom az utolsó mellé, akkor mit fogok látni. Lehet semmit. xD De ettől még kíváncsi vagyok. Szóval majd meglátjuk. Addig is itt van egy-két rajzocska.
 
1) Egy teljesen egyszerű, hétköznapi ruhaterv. És még csak nem is valami különleges. Meh.
2) Egyszerű random csajszi. Kellene neki egy sprite, hogy belekalkulálhassam a terveimbe.
3) Oh la la. Ezt nem láttátok. Nagyon random volt és nagyon nem tudtam mit akarok xD De megnézhetitek a menő színes rotring hegyeimet akció közben >:3 Még azt se tudnám mondani, hogy helyes lenne a beállás, nem gáz.
4) Ez egy x éves tervem újrarajzolása. Tetszik továbbra is az elképzelés, ezért a régi rajzot megrajzoltam ismét. [Itt] az eredeti. Ja, igen, azóta sem tanultam meg normálisan lábakat rajzolni.
5) Teljesen hétköznapi rajz. Kellett ide, hogy növelje a darabszámot.
6) Darabszám növelő férfibe xD Bocsánat~ Azért látszik rajta, hogy nem tudtam először mit akarok. (Meg utána se.)
7) Csak hogy a pixel art se maradjon el. Van ilyen is. A feljebb említett saját palettável készült. Bár annyi szín mondjuk nincs rajta, tudom.
 
   
  
 
Igazából attól függetlenül, hogy minden nap próbálok rajzolni, csak ennyit szedtem össze belőlük. A legtöbb csak firka vagy olyan beállítás vázlatolás, mint a 3. kép. Azzal meg senki nem megy semmire, csak én. Mondjuk nem mintha ezek olyan sokat érnének. Csak nem akartalak titeket untatni. Ezek sem olyan rajzok amik annyira másak lennének, mint amiket eddig felraktam. ... Na jó, mondjuk ki, csak fel akartam rakni valamit, hogy lássátok, még nem törtek le a kezeim. xD Gyenge a mai felhozatal. ._. De mindenkinek vannak gyenge időszakai.
 
A további kis dolgaim pedig... VDre írogatok, most valahogy megjött a kedvem játék ismertetőket írni. Mondjuk találkoztam is mostanában jó játékokkal. Ott van a Moon Crystal NESre (akarom mondani: Famicomra), aminek a grafikája és az animációja fantasztikus a korhoz képest csak éppen az irányítás nem a legjobb. Vagy a Kaeru no Tame ni Kane wa Naru, egy Game Boy játék ami nagyon szórakoztató és sok helyen pihent is. Ezek mellett pedig úgy tűnik készül egy blog design is, de kérdéses mikorra lesz kész, mert semmi elképzelésem sincs egyelőre, csak nagy vonalakban van meg, plusz egy kép.
 
Megnéztem időközben a Neon Genesis Evangelion moviekat is. Az újakat, azt a hármat ami eddig kijött. Az első kettő az eredeti sorozat egyfajta újradolgozása, remakeje, az utolsó meg... hát az viszi tovább a második átmódosított történetét. Szóval érdekes. Vannak benne jó dolgok, vannak benne olyanok amik nem tetszenek. Nem ájultam el tőle, számomra az eredetit nem szárnyalta túl, habár tényleg voltak benne nagyon jó ötletek és a harmadik film története is valahol felkeltette a kíváncsiságom. De az eredetit így se veri számomra.
 
Úgy alakult a dolog, hogy hajszínt kellett váltanom, mert (szokás szerint) ha elkezdek használni egy színt, akkor az rövid úton eltűnik mindenhonnan. De nem csak a városban lévő boltokból, úgy a környékről is. Szóval esélyem sincs beszerezni többé, mert nem fogok két doboz hajfesték miatt km-eket utazni. Így esett az eset, hogy lila lettem. Lila. Olyan a fejem, mint egy padlizsán. Érdekes, de tulajdonképpen nekem bejött, hm. #Princess Eggplant
 
Más. Kezdek félni, komolyan. Elkezdődött a zombi apokalipszis vagy nemtom, egyre több az idióta ember. Jön az ügyfél: "Úgy vannak nyitva ahogyan ki van írva?" ... Szerinted? Minek van ott az a szar nyitvatartási idő szerintetek?! Másik ügyfél: *elolvassa a nyitvatartási időt* "Akkor most ez hogy van? Csak hétfőn vannak nyitva?" ... Megint, szerinted minek van kiírva ha nem úgy lenne? ... Főleg, hogy egy éve így vagyunk. Nem gáz. A legjobb az volt, mikor 100× elmondta mi baja van, de nem tudta felfogni, hogy ezt nálunk NEM tudja elintézni. Számlát akar nyitni. Mondom, nem lehet. De ő akarja intézni a fizetést. Akkor át tudjuk írni a nevére ha az eredeti tulaj meghalt. Meghalt, két éve. Akkor átírjuk. NEM, ő számlát akar nyitni. .... Később: ő azt akarja, hogy a nevén legyen minden. Akkor átírjuk, ezt mondtam eddig is! NEEEEM, Ő SZÁMLÁT AKAR NYITNI!! Ekkor már kész voltam. És úgy távozott, hogy hülye az ügyintéző, mert nem tudom megoldani a problémáját. Hát persze. Végig úgy beszélt velem, mint egy fogyatékossal, mindig csak: "Érti? Érti?" Nem azzal van bajom, hogy nem értem, hanem az a probléma, hogy ezt NEM lehet ITT elintézni. Ahj, emberek. Ez már fájdalmas. Tudom, én sem tudok még mindent, de néha tényleg olyan hülyeségekkel tudnak beállítani, hogy ezeket nem tudom honnan szedték. Egy valaki a városban elkezdi a marhaságot, aztán ez terjed, változik és a marhaságból hamarosan hatalmas marhaság lesz. Tudjátok, mikor van egy sor ember, az utolsó mond egy mondatot a mellette lévőnek és így tovább, aztán mire eljut a mondat az első emberig, már teljesen megváltozik. Na, pont így működik ez is, csak ez eleve hülyeséggel kezdődik. Egyszer egy nő is megszólal nekem: majd elköltözik innen az iroda. Mondom ezt honnan vette? Benne volt az újságban. ... Ok. Akkor megyek a főnökasszonyomhoz, hogy megkérdezzem mi van. Főnökasszony: mondd meg annak a nőnek legközelebb, hogy szövegértésből megbukott. Ámen.
 
Hirtelen nem is tudom mit mondhatnék még. Napok óta írom ezt a bejegyzést, mégse vezet sehová. Nem mintha bárhonnan elindult volna. Sokszor vannak a fejemben témák amiket fejtegetni akarok itt, aztán mire eljutok odáig, hogy leüljek és megírjam, elmegy tőle a kedvem. Hm. Kellemetlen.
 
 
- Yui, aki most csak ennyit tud
2019.02.13. 17:18, Yui Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!