Vihar

GP, cserék, hirdetés

Címkék: GPortal Vélemény
 
 
Fúdenagyonfelcsesztemmagam. Nagy hirtelen.
Nemtom ki mennyi ideje van itt GPn, de nagyon megváltoztak a dolgok az évek alatt. Jó, mondjuk nem sok emlékem van róla, hogy milyen volt régen, mert nagyon sokat felejtettem, de egy biztos: valahogyan "kedvesebbnek" éreztem ezt az egész dolgot.
 
Lehet, hogy akkor még nem volt senki a toppon pl szerkesztés meg dizik terén, de azért nem is számított ez annnnnnnyira mint pl most. Szerintem. Hiszen tudom hogyan néztek ki régen az oldalak. Én se csináltam hú de menő diziket, mégis volt akinek tetszett. Most meg mi van? Nincs menő, trendi dizid, egy senki vagy. Kb ezt érzem. Mindig... elgondolkodok mikor pl van egy oldal ahol alig van valami tartalom, de pl a dizi nagyon jó és mindenki el van ájulva, hogy milyen jó oldal. Akkor most mi a fontosabb? A kinézet vagy a tartalom? Persze a dizi is azért számít, de ne csak azt nézzük már emberek...
 
Másik. Mindenki szeretné ha azért lenne látogatottság az oldalán. Hiszen nem a semmibe dolgozunk, nem azért írunk, szerkesztünk, grafikázunk, hogy aztán senki még csak erre se tévedjen. Azért jól tud esni az embernek ha benéznek hozzá, beköszönnek, megjegyzik, hogy tetszik nekik az oldal vagy valami. Nem azt mondom, hogy látogatottsági rekordokat kell döntögetni, de mégis jó érzés ha legalább egy icipicit, de elismeri valaki a munkánkat. Jó, akkor a látogatottság növeléséhez tartozik pl a hirdetés. Rendben, tegyük fel, hogy a szerkesztőnk elmegy, hogy hirdessen kicsit, mert szeretné ha több ember megismerné a munkáját. De. Most kezdődnek a problémák. Más GPs oldalakon kb lehetetlenég mostmár hirdetni. Hirdetőkönyv nagyon kevés oldalon van már. Pedig régen szinte mindenhol volt! És használták is. Szóval a könyv kicsukva, oda emberünk nem tud írni. Vendégkönyv? ... Áh, oda nem trollkodunk hirdetéssel. Van aki megteszi, én pl nem tenném. Akkor chat? Ha chatbe hirdetsz, akkor nyafognak egy sort és törlik az üzenetet. Meg amúgy is, chatbe se illik. Azaz sehol nem tudsz hirdetni.
 
Másik mód... akkor kérjünk cserét valakitől! Lehetőleg olyan embertől akinek tetszik az oldala és te magad is szeretsz oda feljárni. Bár mostmár a legtöbb esetben nem ez a lényeg, hanem csak a látogatottság. Meg eléggé hajmeresztő csere feltételek vannak egyes oldalakon. Csak pár ezekből a gyöngyszemekből: legyen legalább minden héten friss az oldaladon (de játszik az a verzió is, hogy egy héten legalább hányszor), legyen xy az átlag látogatottságod (az xy helyére olyan kedves számokat kell képzelni mint pl a 30 meg a 40, de ez még az alsó határ), ne rendszertelenül frissítsd az oldalad, csak akkor áll a csere ha képpel raksz ki, x napon belül tegyél ki (1 nap pl :D).... ééés még sorolhatnák. Mikor ezeket elolvassa az ember, akkor a kedve is elmegy a csere kéréstől. Ami pl szomorú ha van egy oldal ami tényleg tetszik neki. Másfelől. Mi az, hogy megszabják, xy időközönként legyen friss? Majd frissítek ha akarok/van rá időm. Nem mindenki a gép előtt éli az életét, emberek. Pl én is dolgozok meg közben oktatásra is járok és... ez meg is látszik az oldalaimon. Nem vagyok inaktív de nem is frissítek minden héten. Persze, senki nem szereti a halott oldalakat, de akkor írja, hogy pl ha egy hónap alatt nincs friss vagy életjel, akkor leveszi. Ez még elég reális szerintem. De ez a 2× egy héten meg társai... Nemtom hol élnek. Ezen kívül... ha így megszabják a frissítési időt, akkor az ember már nem azért szerkeszt, mert szereti csinálni, hanem mert "kötelező" a csere miatt. ... Bullshit.
 
Szóval emberünk cserét sem kérhet, mert tegyük fel most idította az oldalát nincs meg neki a húszmilliós átlag látogatottság, így a kutya se fog cserélni vele. Ha pedig ezek mellett pl dolgozik vagy tanul, akkor nincs ideje minden héten 2× frissíthetni. Azaz nem maradt más felület a hirdetésre. Jó, ott az ajánló pl HA kiraknak. De erre meg ne akarjon építeni senki. Ja, meg persze ha vannak ismerősei... és ők kirakják mert jóban vannak, ez még egy megoldás. De vannak akiknek nincsenek ismerősei... Vagy vannak, de annyira jóban nincsenek. Akkor?
 
Lehet lefejeznek, de ezek a csodálatos csere szabályzatok is csak azt hirdetik, hogy... szóval adnak egy véleményt a szerkesztőkről. Szerintem. És számomra ez a vélemény nem túl pozitív.
 
 
- Yui
2016.11.06. 16:43, Yui Vissza a bloghoz
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2016.11.07. 15:41
Yui
Szia, Ao!
 
Ez a téma már egy ideje bennem van, de most értem el azt a pontot, hogy elég volt. Jó, nem mintha ezzel a bejegyzéssel mennék valamire, nem is az a célom, csak... csak kiírtam magamból a problémám xD
 
A frissítéses aktívkodás... Én pl eleve úgy szoktam frissíteni (nem itt persze), hogy a háttérben csinálgatom a dolgokat és majd akkor írom ki ha több minden összejött. Szerintem így értelmesebb mint minden héten írni egy sort frissbe, mert többet nem lehet. xD Persze úgy látják, hogy aktív vagy, de... de én így frissítek és kész. ._.
 
A blogok hirdetését én sem értem. Mégpedig azért amit leírtál. Minek olvassa millió ember a... magánéletem? Az más, hogy ha mittomén... véleményeket fogalmaz mellette különöző dolgokről, ismeretetőket ír vagy tudom is én... Szóval ha a blog mellett van más, akkor oké, de ha csak a blog van...
 
Igen, most ez a chates téma a menő végül is hirdetések terén, de... most tényleg, nem lehet máshogy csinálni. Én akkor szoktam fogni a fejem mikor pl Styelra jönnek, írnak a chatbe, hogy "szia, stb.." vagy, hogy lesz-e ilyen-olyan csere... Hiába raktuk ki, hogy milyen cserék állnak, hiába írtuk ki, hogy ketten szerkesztünk, nem egy ember a szerkesztő... Nem, minek körbenézni. xD Csak írnak a chatbe, végig se görgeti az oldalt, meg se nézi, hogy egyáltalán hány szerkesztő van... Ahj. Ha valahova írok, akkor az a minimum, hogy egyszer legalább körbenézek.
A másik... mikor oké, írnak, hogy jó az oldal meg csere meg minden, de ezt egy bemásolt szöveggel teszik amit vagy 20 másik oldalra is beraknak. Kicsit se feltűnő.
 
- Yui
Idézet
2016.11.07. 02:08
Aoleev

Itt van egy gyönyörű poszt! Egyetértek veled, Yui. Pont én is a napokban gondolkoztam ezen. Pl. van egy oldal, amivel "akarok" cserélni, de nála az az egyik feltétel, hogy folyamatosan látható helyre kell kiraknom őt, és emiatt elmegy a kedvem tőle, mert az, hogy kit hogyan és hova rakunk ki nagyban függ a dizitől. Ha én egy link alá akarom rejteni a cseréimet, akkor odarakom, nem pedig kib*szom a főoldalra, amikor bele sem illik a környzetbe. -.- Az én oldalam, hagy döntsem már el, hogy mi hogyan kerül ki. Meg ez a napi látógatós cucc is... Egy másik ilyen sztori: Ez nem gp-s oldal volt, hanem fb-s, és ott is azért nem tudtam cserélni valakivel, mert nem volt meg a 100 fölötti követőm. Mással bezzeg cserél az illető, hiába, hogy sokkal rosszabb rajzos nálam. :"D De ha neki ez kell, hát jól van, csak fuck logic.

A frisset tekintve pedig, tényleg nem ártana legalább havi 1, hogy ne egy halott oldal legyen, mert én pl. mindenhova feljárok naponta, akiket rendszeresen látogatok, és ha több, mint 30 napon keresztül nincs semmi se, az meh. :'D De ettől még nem veszem le az illetőt, csak elszomorít, hogy nincs meg a havi adagom. xD Megértem, hogy az embereknek van 1000 dolguk...de az is igaz, hogy arra szakítunk időt, amire akarunk, hogy legyen, kár mellé beszélni. Kivételek persze mindig vannak. Olyan is van, hogy nincs miről írni, akkor jobb inkább hagyni, mint erőlködni, de én a legutóbbi ilyen esetben abszolút felhagytam az írással, és bezártam az oldalam, mert tudtam, hogy már nincs meg az a lendület, ami korábban volt, és nem fogok tudni rendszeresen írni egy darabig. Ez volt 3 hónapja, és még mindig nem akarok visszatérni, ki tudja, meddig lesz ez így. Inkább bezártam, mint hogy éltessem a reményt az olvasóimban. Azért az ember nagyjából érzi azt, mennyire tud aktív lenni a jövőben. Ha mégis úgy alakult volna, hogy 1 hétre rá a zárást követően ismét kedvet kapok az íráshoz, hát visszamentem volna, és mindenki örült volna. Még ez is jobb, mint egy kihalt oldal hónapokon át. De persze attól is függ ez az egész, hogy inkább másoknak írunk, vagy csak magunknak, vagy másoknak is és magunknak is egyszerre. Viszont ha csak magunknak, akkor minek a netre írunk nyilvánosság elé? x'D Akkor elég lenne csak egy privát blog/napló. Még ez is egy jó téma.

A dizis nézeteiddel is egyetértek. Régen volt egy csomó olyan oldal, ahol a külső csapnivaló volt, a tartalom viszont aranyat ért, és tök fílinges volt az, hogy a kettő ellentétben áll egymással. Én szeretem a kicsit "gagyibban" kinéző oldalakat, ahol értelmes tartalom volt, jó volt visszajárni. Pl. nekem volt egy olyan időszakom, amikor direkt lebutítottam a kinézetet, tehettem volna ki szebb dizit is, mégse tettem. Persze az igényes, letisztult is jó, nem azt mondom, hogy az nem...

Egyedül a hirdetéses dologba nem mélyedtem el, mert az engem nem érint. Én nem akarok hirdetni, lusta is vagyok hozzá, nem is fűlik a fogam hozzá. Azt vettem észre, hogy manapság a chat-es bújtatott hirdetés (amikor írnak valami üzenetet belinkelt névvel) van jelen inkább, vagy az ott lévő nyílt hirdetés (amit ugye senki se szeret, mert spam), vagy még a GP főoldalas hirdetés. Ott is folyton csak ugyanazok vannak kint. O.o Miért akarnak az emberek állandóan ott lenni? Tényleg ennyire kellenének az olvasók? Ennyire akarják, hogy sok olvasója legyen a magánéletének? :"D A magánéletének! Kicsit beteg (magányos) elgondolás amúgy. Ha valaki más témában tevékenykedik, azt megértem, hogy akkor akar látogatókat, elvégre elismerésre vágyik a munkáit illetően (pl. a hobbis oldalak, portálépítős oldalak[amiket egyértelműen másoknak csinál], stb.), de aki csak a magánéletéről pötyög...

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?